İçeriğe geç

Denizli’nin kavşaklarındaki çimler, betonla değiştiriliyor

Denizli’de özellikle refüj ve kaldırımlardaki yeşil doku değişiyor. Büyükşehir ekipleri kavşak ve refüjlerdeki çimleri söktü. Kavşaklara parke taşlı düzenleme yapıldı, refüjlere de daha az su isteyen bitkiler dikiliyor.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 16 Eylül 2024 - 14:40:56 Güncelleme: 16 Eylül 2024 - 14:40:57

Bugünlerde Denizli’de neredeyse her kavşakta ve refüjde bir çalışma yapılıyor. Çünkü Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, refüj ve kavşaktaki çimleri söküyor. Kavşaklarda çim yerine parke taşı ya da dekoratif taşlarla yeni bir peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Refüjlerde çimlerin söküldüğü bazı bölümler parke taşıyla, bazıları da zakkum gibi bitkilerle kapatılıyor.

Bunun sebebi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun verdiği talimat. Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri ilk olarak Hasan Gönüllü Bulvarı, Uğur Mumcu Caddesi ve Gümüşler Bulvarı’nda bulunan kavşak ve refüjleri çimden arındırma düzenlemesine başladı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada proje ile çim ve çiçek ekiminin yerine, su ihtiyacı çok az olan bitki ile taş ve cüruf gibi malzemeler ön plana alındı. Yani çoğu kavşakta, yeşil yerine beton tercih edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir