İçeriğe geç

MEB’ten liseler için 3+1 modeli

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 sisteminde revizyona gideceği iddia edilirken, yeni sistemde liseler için 3+1 sisteminin hayata geçirilmesi planlanıyor. Buna göre lise diploması ‘normal lise’ ve ‘ileri lise’ diye ikiye ayrılırken, iş hayatına atılmak isteyen 3 yıl, üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler ise 4 yılda mezun olabilecek.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 5 Ekim 2024 - 13:18:58 Güncelleme: 5 Ekim 2024 - 13:20:27

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 eğitim sistemini değiştireceği iddia edildi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulan 12 yıllık kesintisiz eğitimde revizyon yapılabilir. Değişiklik sinyalini ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci verdi. Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu’nda konuşan Yelkenci, 4+4+4 sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Yelkenci, “Kademeler arası geçişle dolaylı, mesleki ve teknik eğitimde niteliği artırmakla doğrudan ilişkili bir başka husus da 4+4+4 sisteminin son dört yılı… Bu dört yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz aşikârdır. Bu noktada çalıştaylarda ve panellerde bu konular gündeme gelirse detaylı bir şekilde tartışılırsa Millî Eğitim Bakanlığına büyük bir katkınız olacağını politika geliştirmede özellikle ifade etmek isterim” dedi.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, bazı liselerin yeniden 3 yıla indirilebileceği konuşuluyor. Yeni sistemde liseler için lise diplomaları, ‘normal lise’ ve ‘ileri lise’ diye ikiye ayrılacak. Normal lise diploması almak isteyen öğrenciler 3 yılda mezun olacak. Mezun olan öğrenciler 3 yılın sonunda iş hayatına atılabilecek. Üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler ise 4 yıl eğitim alarak ‘ileri lise’ diploması verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir