İçeriğe geç

Beymer Tıp Merkezi’nden Doktor Aydemir estetik dolgularla ilgili uyardı

Estetik dünyaya olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle yüz dolguları, kozmetik amaçlı estetik düzeltme isteyenlerin gündeminde. Peki hangi dolgu ne amaçla kullanılıyor. Beymer Tıp Merkezi’nden Dr. Gökhan Aydemir, yüz dolguları ile ilgili herkesin bilmesi gereken bilgiler verdi.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 18 Ekim 2024 - 13:32:25 Güncelleme: 22 Ekim 2024 - 14:28:41

Estetik amaçlı yüz dolguları, fiziksel ya da psikolojik sebeplerden ötürü sıklıkla tercih ediliyor. Ancak hangi dolgunun, nasıl uygulanacağı, dikkat edilmesi gereken en önemli konu.

Beymer Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Aydemir, pek çok insanın kafasını kurcalayan estetik amaçlı yüz dolguları ile ilgili bilgi verdi. Dr. Aydemir, dolgu markaları farklı olsa da işlevsel olarak benzer olduklarını söyledi. Yüz dolgularının üç ana kategoride şekillendiğini belirten Dr. Aydemir, “Bunlar soft (yumuşak), orta ve hard (sert) dolgulardır. Bunlar yüzün ihtiyacına göre uygulanmaktadır” dedi.

YÜZ DOLGULARININ NE FARKI VAR?

Dr. Aydemir, dolguların farklarının ihtiyaca göre belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Estetik dolgular arasındaki farklar konusunda da konuşan Dr. Aydemir’in verdiği bilgiler şöyle:

Soft dolgular: “Daha çok ince çizgilerin giderilmesi için kullandığımız bir yöntemdir. Örneğin; bir dudak konturu yapılması, daha ince alt çizgilerin, dudakta barkod çizgilerinin giderilmesi gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Orta dolgular: “Estetikte kullanılan bu yöntem daha çok dudak dolgularında tercih ettiğimizdir. Dudakların daha hacimli ve kalın görünmesini sağladığından tercih edilmektedir.”

Hard dolgular: “Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Yakın zamanda moda haline gelen jawline (çene) dolgusu daha kapsayıcıdır. Elmacık kemiklerinin görünümünün belirginleştirilmesi, çenenin öne alınması, burnun dik ve daha ileride görünmesi için kullandığımız dolgu türüdür.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir