İçeriğe geç

GİB’den vatandaşlara sahte mesaj uyarısı

Gelir İdaresi Başkanlığı, ‘vergi borcunuz var’ diyerek sahte mesaj ve e-postalarla vatandaşların kredi kartı ve şahsi bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 19 Ekim 2024 - 12:16:22 Güncelleme: 19 Ekim 2024 - 12:16:23

Dolandırıcılar bu kez son dönemin en çok gündem olan vergi borçları üzerinden vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcıların vatandaşlara e-posta göndererek kredi kartı ve şahsi bilgileri ele geçirmeye çalıştığı belirtildi. Dolandırıcılar gönderdikleri ‘vergi borcunuz var’ mesajı ve e-postalarıyla vatandaşları kandırmaya çalışıyor. GİB’de vatandaş ve mükellefleri dolandırıcıların bu mesajlarına karşı uyardı. Yapılan açıklamada, vergi borçlarının sadece Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi, GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılması gerektiği belirtildi.

GİB’in internet sitesinde yapılan açıklamada, GİB’in adı ve logosu kullanılarak e-postalar ile, sahte internet adreslerine yönlendirme yapılarak, mükelleflerin kredi kartı bilgileri, şahsi bilgileri vb. ele geçirilmeye çalışıldığı bildirildi. Vatandaşları ve mükelleflerini uyaran GİB, bu mesaj ve e-postalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, böyle bir e-post alan mükelleflerin, Vergi İletişim Merkezi’ni (VİMER-189) arayarak bilgi alabilecekleri bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir