İçeriğe geç

Denizli’de konut satışları yarı yarıya düştü

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. Konut satışının sürekli artışta olduğu Denizli, bu yıl istediği ivmeyi bir türlü bir türlü tutturamadı. Şehirdeki konut satışları pandemi dönemine yakın seyrediyor. Geçen yıla göre yüzde 13, bir önceki yıla göre de yüzde 52 düştü.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 17 Temmuz 2024 - 11:05:55 Güncelleme: 17 Temmuz 2024 - 11:05:56

Enflasyonun yüksekliği, alım gücünün düşmesi en çok konut sektörünü yaraladı. Maaşlı çalışanların ev sahibi olma hayalinin kalmadığı ülkede konut satışları da düşüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satış sayısı, haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,2 azalışla 79 bin 313’e geriledi.

Denizli’deki durum, Türkiye ortalamasından daha kötü. Geçen haziran ayında Denizli’de 940 konut satıldı. Bu sayı pandeminin yaşandığı 2020 ve 21 yıllarındaki sayılara yakın.

Denizli’de geçen yılın haziran ayında 1078 konut satılmıştı. Bu haziran ile kıyaslandığında düşüş yüzde 13 seviyesinde oldu.

2022’nin haziranı ile kıyaslandığında ise düşüş yüzde 52’yi buldu.

Satışların azalmasına karşın fiyatlarda bir değişim olmadığı gözleniyor. Ayrıca kredi faizlerinin de ödenemeyecek kadar yüksekliği yurttaşı ev hayalinden uzaklaştırıyor. Bu da piyasadaki daralmayı artırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir