İçeriğe geç

Maliye 31 büyükşehirde denetim yapacak

Vergi Denetim Kurulu, kayıt dışıyla mücadele kapsamında ilk etapta 31 büyükşehirde denetim yapacak. Riskli görülen 3 bin 400 büyük şirketin izaha davet edileceğini açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz çerçevesinde büyük şirketlere yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dürüst mükelleflerin yanında olurken, çok kazanan ama az vergi ödeyenlerin de takibini bırakmıyoruz.” dedi.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 14 Ekim 2024 - 10:57:27 Güncelleme: 14 Ekim 2024 - 10:57:28

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) ülke genelinde büyük şirketlere yönelik kapsamlı bir denetim programına hazırlandığını duyurdu.

Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, ilk etapta 31 ilde 500 vergi müfettişinin görev alacağını belirtti. Denetimlerin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve Konya gibi büyük şehirlerde yoğunlaşacağını, ilerleyen dönemde ise yurt geneline yayılacağını ifade etti.

Bakan Şimşek, “Vergide adalet ve etkinlik ilkemiz çerçevesinde büyük şirketlere yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Dürüst mükelleflerin yanında olurken, çok kazanan ama az vergi ödeyenlerin de takibini bırakmıyoruz.” dedi.

3 BİN 400 ŞİRKET İZAHA DAVET EDİLECEK

Bakan Şimşek, riskli görülen 3 bin 400 büyük şirketin izaha davet edileceğini ve bu süreçte sosyal medya gelirlerinin beyan edilmemesi, enflasyon düzeltmelerinin yanlış uygulanması, kar payı ödemelerinden tevkifat yapılmaması gibi 30’a yakın farklı konu üzerinde durulacağını belirtti.

İlk hesaplamalara göre, bu şirketlerin ilgili dönemler için 23 milyar liralık vergi matrah farkını eksik beyan ettikleri tespit edildi. İzahları yeterli görülen mükellefler vergi incelemesi sürecinden muaf tutulacak, izah vermeyen veya yeterli bulunmayanlar ise vergi incelemesine sevk edilecek.

“DÜRÜST MÜKELLEFİ KORUYORUZ”

Şimşek, kayıt dışı ekonomiye karşı mücadele ederken dürüst mükelleflerin korunmasına büyük önem verdiklerini belirtti. “Vergide adaleti sağlamaya yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek. Dürüst mükellefi korurken, kayıt dışı işlemlerle rekabet eşitsizliğine yol açanları cezalandıracağız,” dedi. KAYNAK:AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir