İçeriğe geç

Safir Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Tetik’ten yatırım tavsiyeleri

Safir Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tetik, 2024 yılında yatırım aracı olarak en çok altının kazandırdığını belirtti. Tetik vatandaşlara borçlanırken altın ve döviz yerine TL ile borçlanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 14 Ekim 2024 - 18:07:00 Güncelleme: 14 Ekim 2024 - 18:07:01

Safir Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Tetik, altının, TL mevduat ve döviz gibi diğer yatırım araçlarından çok daha fazla getiri sağladığını söyledi.

Yılın ilk 10 ayında en yüksek getiriyi altının sağladığını ifade eden Tetik, “Günümüz ortamında insanlar genelde TL mevduat faizinin yüksekliğine kanarak birikimlerini TL’de bankalarda, vadeli mevduatta, faizde bulunduruyorlar. Gerek geçen sene yılbaşından yıl sonuna kadar olan dönemde gerek bu sene ocak ayı başından bugüne kadar olan dönemde altının TL mevduattan dövizden veya diğer yatırım araçlarından çok daha fazla getiri sağladığını görüyoruz. 2023 yılı ocak ayından yıl sonuna kadar yüzde 81 olan altın  getirisi bu sene 2024 yılı ocak ayında 2 bin liradan giren altın  şu anda 3 bin 50 TL bandında. Diğer yatırım araçlarıyla karşılaştırdığınızda bu 10 aylık periyotta altın hepsinden daha fazla getiri sağlamış. O nedenle benim tavsiyem eğer birikim yapabiliyorsanız altın üzerine yapmanız.” dedi.

ALTIN İLE BORÇLANMAYIN

Borçlanma konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Safir Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Tetik, “Benim tavsiyem burada da tam tersi TL olarak borçlanılması. Altın, döviz, gümüş veya onun dışında bir yatırım aracıyla borçlanılmaması. TL olarak borçlandığınızda bankadan aldığınız bir kredide ne kadar para ödeyeceğiniz, ödeyebileceğiniz rakamlarda borçlanarak bellidir. Fakat altın veya döviz borçlanırsanız borcunuzun dönüşünde çok büyük sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Benim tavsiyem kesinlikle altın borçlanmayın.” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir