İçeriğe geç

Özel Beymer Tıp Merkezi’nden uzman DR. Nezihi Eren, TMS yöntemini anlattı

Özel Beymer Tıp Merkezi kurucusu ve Nöroloji Bölümü Sorumlusu Dr. Nezihi Eren, ilaçsız bir tedavi yöntemi olan Transkraniyal Manyetik Uyarım (TMS) ile çağın hastalığı depresyonun da tedavi edilebildiğini açıkladı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 14 Kasım 2024 - 10:26:00 Güncelleme: 14 Kasım 2024 - 10:27:49

Birçok insanın günlük yaşamını etkileyen, olumsuzluğa iten ve yaşam kalitesini düşüren depresyonda ilaçsız tedavi mümkün!  Bu yöntem, özellikle depresyon ilaçları kullanmak istemeyenlere hitap ediyor. İlaçsız depresyon tedavisi hakkında Özel Beymer Tıp Merkezi kurucusu ve Nöroloji Bölümü Sorumlusu Uzman Dr. Nezihi Eren bilgiler verdi.

TMS (TRANSKRANİYAL MANYETİK UYARIM) NEDİR?

Uzman Doktor Eren, uygulanan yöntem hakkında, “TMS tedavisi, özellikle dirençli depresyon başta olmak üzere, birçok nörolojik hastalıkta olumlu sonuç veren bir seçenek” dedi, tedavinin hastalara, ilaç kullanmadan olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Dr. Eren, TMS sisteminin çalışma şeklini ise şu şekilde açıkladı: “TMS, beynin belirli bölgelerine manyetik uyarı göndererek sinir hücrelerini uyaran veya baskılayan bir yöntemdir. Bu yöntemle beyine kısa süreli bir manyetik uyarı verilir ve böylece sinir hücrelerinin durumu değiştirilebilir.”

HANGİ HASTALIKLARDA TMS TEDAVİSİ KULLANILIYOR?

TMS tedavisinin en yaygın kullanım alanının dirençli depresyon olduğunu belirten Dr. Eren, bu alanda ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanmış bir yöntem olduğunu vurguladı. “Depresyonda kullanılan bu tedavi, ilaçlara direnç gösteren vakalarda çok olumlu sonuçlar sağlayabiliyor. Özellikle depresyonun ağır seyreden ve ilaçla düzelmeyen durumlarında, TMS tedavisinin olumlu etkilerini görüyoruz” diye konuştu.

Sadece depresyon değil, migren, Parkinson gibi hastalıklarında tedavi edildiğini belirten Dr. Eren, “TMS tedavisi ayrıca fizik tedavi ve nöroloji alanlarında da kullanılmakta olan bir tedavidir. TMS’nin fizik tedavi uygulamalarıyla birlikte kullanıldığında, hastaların toparlanmasına büyük katkı sağlıyor.  TMS tedavisi, unutkanlık, Parkinson, migren, çınlama gibi farklı rahatsızlıkların tedavisinde de etkili bir yöntem olarak uygulanmaktadır. TMS tedavisi ilaç kullanmak istemeyen veya ilaçların yan etkilerinden rahatsız olan hastalar için etkili bir alternatif seçenektir. Yöntem, merkezimizde uygulanmakta olup özellikle ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalar için yeni bir umut olarak değerlendirilmektedir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir